Korleis dra nytte av klimaskiftet til vår fordel?

Hardangerkonferansen 2023

Hardangerkonferansen 2023

Stad: Brakanes Hotel, Ulvik
Tid: 8-9. november 2023
Tema: Klima, natur og berekraft

LUNSJ TIL LUNSJ KONFERANSE

2 dagar med lunsj og middag

kr 3.350,-

2 dagar med lunsj

kr 2.100,-

1 dag med lunsj og middag

kr 2.400,-

1 dag med lunsj

kr 1050,-

Tema for konferansen

Kan Hardanger verta grønare?

No er det alvor!

Klimatilpassing i havbruksnæringane!

Kva vert klimautfordringane for reiselivet?

Løysingane finst berre gjennom samarbeid!

Utdeling av Nyskaparprisen 2023

-Sparebankstiftinga Hardanger

Spørsmål til post@hardangerraadet.no eller tlf 48 95 45 50

Del innhald

Klima, natur og berekraft

Korleis vi kan gjera det grøne skiftet til ein ressurs for regionen og korleis vi kan nytta omstillingsevne og klimatilpassing til å skapa vekst og berekraftig utvikling i Hardanger.

Kan Hardanger verta Norges grønaste region? Me trur det er mogleg. Men berre om næringsliv og kommunane samarbeider om å nå målet. Er du leiar i næringslivet eller i ein kommune er dette plassen å vera.

Det som skal verta varig må endrast!

Målet med Hardangerkonferansen står fast:
Alle gode krefter som vil utvikling for Hardanger rettar energien same vegen og gjer kvarandre sterke.  Motsetningar må på bordet og avklarast. Hardanger er inne i ei optimistisk tid med betre kommunikasjonar, ny industrisatsing, auka folketal og gode fellesprosjekt. Her vil me bu og leva gode liv.

Konferansen rettar seg mot alle med samfunnsinteresse og samfunnsansvar som vil bidra til eit livskraftig Hardanger.

Hardangerkonferansen er eit samarbeidstiltak mellom:

  • Sparebankstiftinga Hardanger
  • Sparebanken Vest
  • Vestland fylkeskommune
  • Vestland Bondelag
  • Næringshagen i Ullensvang
  • Hardanger og Voss Næringshage
  • Visit Hardangerfjord
  • Ulvik herad
  • Hardangerrådet iks

Hardangerkonferansen 2023

Ein arena for lokal mat og drikke

Matproduksjon skapar kulturlandskap og noko fint å sjå på.
Frukt bløminga i Hardanger er smykke til vårdrakta
der toppane er kvitkledde, bakkane grøne og
fjellsidene brusar av fossevatn.

Frukt

Handplukka epler frå Hardanger – verdast beste. Hardanger har eit heilt spesielt terroir for å dyrka epler og anna frukt.

Foredling på Garden

Mange fruktbønder foredlar deler av avlinga sjølve. Noko til saft og sider, anna til hermetisering og syltetøy.

Bakst

Ein våre største tradisjonar og kvalitetar er alle kakene som vert kjevla ut i dei utallige eldhusa og bakstekjedlarane rundt om i Hardanger.

Hardangervidda

Hardangervidda betyr matauk og nytelse for mange. Nærleiken frå fjord til fjell gjer at me har eit enormt spekter av lokale naturlege råvarer ein berre kan drøyma om.

Ost

Lokal produsert geitost frå Røldal har svært lange tradisjonar og er av ypperste kvalitet.

Matfestivalar

Matfestivalane i Hardanger er viktige for å spre kunnskap, gjera varene tilgjengeleg og bringa tradiosjonane vidare.

Sjå bilete frå Hardangerkonferansen 2022

Hardangerkonferansen 2023

Eit samarbeid mellom:

Trekning av weekend opphald for 2 på Brakanes Hotel!

Gjelder dei som er tilstades ved avslutning av konferansen

Årets konferanse har middag med lokale råvarer

8. – 9 november Påmeldingsfrist: 31 oktober