Møteleiar: Arild Sondre Sekse
DAG 1
ONSDAG 8 NOVEMBER
Tid | Innhald |
---|---|
09.30 - 10.00 | Registrering |
10.00 - 10.20 | Konferansen starter Kulturelt innslag |
Kan Hardanger verta grønaste region i Norge? | |
10.20 - 10.45 | Korleis få alle med på klimaskiftet? Kikki Kleiven, Bjerknessenteret |
10.45 - 11.10 | Innovasjon og AgriFoodTech Ola Hedstein, Rethink food |
11:10 - 11:30 | Auka aktivitet og livskvalitet med mindre avtrykk Knut Skinnes, Green House AS |
11:30 -12:30 | Lunsj |
No er det alvor Klimaskiftet som ressurs | |
12:30 - 12:45 | Berekraftsarbeid i praksis Tor Mario Auran, og Sissel Brusdal Solhaug, Nor Engros K.J. Brusdal |
12:45 - 13:00 | Avfall er morgondagens ressurs Zeben Putnam, Lindum |
13:00 - 13:20 | Kva skjer i Bygde-Noreg? Reidar Almås, Ruralis |
13:20 - 13:40 | Småbruksprosjekt i Telemark Torunn Raftevold Rue, Vest-Telemarkrådet |
13:40 - 14:00 | Pause |
Havbruk | |
14:00 - 14:15 | Ja, det nyttar! Rein Hardangerfjord Gunhild Bødtker, NORCE |
14:15 - 14:30 | Kva er tilstanden for Hardangerfjorden? Vivian Husa, Havforskningsinstituttet |
14:30 - 14:45 | Kva gjer havbruksnæringa for å gjera oppdrett berekraftig? Erlend Haugarvoll, Lingalaks |
14:45 - 15:00 | Oppsummering frå dei ulike presentasjonane |
15:00 - 15:30 | Pause |
15:30 - 15:50 | Korleis vart reiselivsåra 2022 og 2023? Andreas Skogseth, Visit Hardangerfjord |
15:50 - 16:10 | Korleis har berekraftssertifisering påverka reisemålet i ettertid? Kva er neste steg? |
Reiselivsdel | Kva er konsekvensane for reiseliv? |
Den kulinariske reisa i Hardanger Kva inneber dette for regionen? | |
16.10 - 16:30 | Fjordtind satsar målretta på sterke matopplevingar og sider frå Hardanger. Korleis har dette påverka hotellkjeda og korleis ser framtida ut? |
16:30 - 16:45 | Pause |
16:45 - 17:05 | Lærdom frå nord - "Vegamat og utvikling av sterke matkonsept. Korleis kan me utvikla Hardanger som ein kulinarisk destinasjon? |
Berekraft og reiseliv | |
17:05 - 17:25 | Samtale med Christer Økland og Jon Aga |
17:25 - 17:45 | Kva konsekvensar har tap av natur for kommunar og reiseliv |
19:30 - 20:00 | Aperitif |
20:00 | Middag |
DAG 2
TORSDAG 9 NOVEMBER
Tid | Innhald |
---|---|
09:00 - 09:10 | God morgon - Kulturelt innslag |
Løysingane finst berre ved satsing gjennom samarbeid! | |
09:10 - 09:30 | Resultat av rapport vedr. potensiale for kutt i klimautslepp i Hardanger v/ Ingunn Aanes, Vegard Sjursen og Robert Tokheim, EY |
09:30 - 09:50 | Grøn sink frå Hardanger Karl Ystanes, Boliden |
09:50 - 10:10 | Pause |
10:10 - 10:30 | Kvifor me må samarbeida og begynna med dei unge Gry Sæterdal, Ungt Entrepenørskap |
10:30 - 11:00 | Presentasjon av ungdomscase Sara Tokheim, Ungt Entrepenørskap |
11:00 - 11:30 | Pause og utsjekk |
Samarbeid om gode klimatiltak | |
11:30 - 11:45 | Dronesprøyting av frukttre - eit klimatiltak for framtida? |
11.45 - 12:00 | Grønt hytteliv Jon Nedkvitne, Kvam herad |
12:00 - 12:30 | Oppsummering/sofaprat Ordførarane m.fl. vert utfordra |
12:30 - 12:50 | Utdeling av Nyskaparprisen 2023 – Sparebankstiftinga Hardanger Kjetil Widding, dagleg leiar |
12:50 - 13:00 | Avslutning v/ rådsordførar Roald Aga Haug |
13.00 | Lunsj - og vel heim |