Program 2023

8 – 9 November

Møteleiar: Arild Sondre Sekse

DAG 1
ONSDAG 8 NOVEMBER

TidInnhald
09.30 - 10.00

Registrering

10.00 - 10.20

Konferansen starter

Kulturelt innslag
Velkomen til Ulvik herad v/ordførar Jens Olav Holven
Opning av konferansen v/ rådsordførar Roald Aga Haug

Kan Hardanger verta grønaste region i Norge?
Identitetsbygging

10.20 - 10.45

Korleis få alle med på klimaskiftet?

Kikki Kleiven, Bjerknessenteret

10.45 - 11.10

Innovasjon og AgriFoodTech

Ola Hedstein, Rethink food
Bærekraftige produksjonsmetodar må verta lønsame

11:10 - 11:30

Auka aktivitet og livskvalitet med mindre avtrykk

Knut Skinnes, Green House AS

11:30 -12:30

Lunsj

No er det alvor

Klimaskiftet som ressurs

12:30 - 12:45

Berekraftsarbeid i praksis

Tor Mario Auran, og Sissel Brusdal Solhaug, Nor Engros K.J. Brusdal

12:45 - 13:00

Avfall er morgondagens ressurs

Zeben Putnam, Lindum
13:00 - 13:20

Kva skjer i Bygde-Noreg?

Reidar Almås, Ruralis

13:20 - 13:40

Småbruksprosjekt i Telemark

Torunn Raftevold Rue, Vest-Telemarkrådet

13:40 - 14:00

Pause

Havbruk

14:00 - 14:15

Ja, det nyttar! Rein Hardangerfjord

Gunhild Bødtker, NORCE

14:15 - 14:30

Kva er tilstanden for Hardangerfjorden?

Vivian Husa, Havforskningsinstituttet
14:30 - 14:45

Kva gjer havbruksnæringa for å gjera oppdrett berekraftig?

Erlend Haugarvoll, Lingalaks

14:45 - 15:00

Oppsummering frå dei ulike presentasjonane

15:00 - 15:30

Pause

15:30 - 15:50

Korleis vart reiselivsåra 2022 og 2023?          

Andreas Skogseth, Visit Hardangerfjord

15:50 - 16:10

Korleis har berekraftssertifisering påverka reisemålet i ettertid? Kva er neste steg?
v/ Ronny Brunvoll, Visit Svalbard

Reiselivsdel

Kva er konsekvensane for reiseliv?

Den kulinariske reisa i Hardanger
Kva inneber dette for regionen?
16.10 - 16:30

Fjordtind satsar målretta på sterke matopplevingar og sider frå Hardanger. Korleis har dette påverka hotellkjeda og korleis ser framtida ut?
Christer Økland, Fjordtind Hotels

16:30 - 16:45

Pause

16:45 - 17:05

Lærdom frå nord - "Vegamat og utvikling av sterke matkonsept. Korleis kan me utvikla Hardanger som ein kulinarisk destinasjon?
Jon Aga, Utne Hotel

Berekraft og reiseliv

17:05 - 17:25Samtale med Christer Økland og Jon Aga
17:25 - 17:45

Kva konsekvensar har tap av natur for kommunar og reiseliv
Aksel Mjøs, leiar Naturrisikoutvalget

19:30 - 20:00

Aperitif

20:00

Middag

DAG 2
TORSDAG 9 NOVEMBER

TidInnhald
09:00 - 09:10

God morgon - Kulturelt innslag

Løysingane finst berre ved satsing gjennom samarbeid!
09:10 - 09:30Resultat av rapport vedr. potensiale for kutt i klimautslepp i Hardanger
v/ Ingunn Aanes, Vegard Sjursen og Robert Tokheim, EY
09:30 - 09:50

Grøn sink frå Hardanger

Karl Ystanes, Boliden

09:50 - 10:10

Pause

10:10 - 10:30

Kvifor me må samarbeida og begynna med dei unge

Gry Sæterdal, Ungt Entrepenørskap

10:30 - 11:00

Presentasjon av ungdomscase

Sara Tokheim, Ungt Entrepenørskap

11:00 - 11:30

Pause og utsjekk

Samarbeid om gode klimatiltak

11:30 - 11:45

Dronesprøyting av frukttre - eit klimatiltak for framtida?
Magnar Velure, medlem av prosjektgruppa for dronesprøyting

11.45 - 12:00

Grønt hytteliv

Jon Nedkvitne, Kvam herad

12:00 - 12:30

Oppsummering/sofaprat

Ordførarane m.fl. vert utfordra
Innleiande dialog mellom møteleiar og ordførarane vedr. korleis den enkelte kommune er førebudd på klimaskiftet

12:30 - 12:50Utdeling av Nyskaparprisen 2023 – Sparebankstiftinga Hardanger
Kjetil Widding, dagleg leiar
12:50 - 13:00

Avslutning

v/ rådsordførar Roald Aga Haug

13.00

Lunsj - og vel heim

Sjå bilete frå Hardangerkonferansen 2022

Hardangerkonferansen 2023

Eit samarbeid mellom:

Trekning av weekend opphald for 2 på Brakanes Hotel!

Gjelder dei som er tilstades ved avslutning av konferansen

Årets konferanse har middag med lokale råvarer

8. – 9 november Påmeldingsfrist: 31 oktober